SELF REG
63.00 lei Prețul inițial a fost: 63.00 lei.31.50 leiPrețul curent este: 31.50 lei.
O carte fundamentală care ne învață să ne înțelegem copiii, să îi ajutăm și să ni-i aducem mai 9aproape printr-o relaționare echilibrată, empatică și plină de iubire!
Format: 15.5 x 23.5 cm
Număr de pagini: 208
Editori: Dr. Stuart Shanker, Teresa Barker
Traducătoare: Oana Stănculescu
Anul apariției: 2023
Vârsta recomandată: adulți, educație
ISBN: 978-606-9071-35-9
Cum să îţi ajuţi copilul să iasă din cercul stresului și să se bucure cu succes de viaţă
(și cum să te ajuţi pe tine însuţi)
Conform dicționarului explicativ al limbii române, stresul este un „termen general utilizat pentru orice factor din mediu (traumatism, emoții, frig, căldură etc.) capabil să provoace la om și la animale o stare de tensiune și o reacție de alarmă a organismului, determinând uneori îmbolnăviri grave”. Și totuși, ce facem atunci când stresul nu ne afectează doar pe noi, ci îi afectează și pe copiii noștri? Cum îl recunoaștem în comportamentul acestora și cum îi putem combate influența?
Ei bine, răspunsul la aceste întrebări nu întârzie să apară. În cartea sa, intitulată „Self-Reg. Cum să îți ajuți copilul să iasă din cercul stresului și să se bucure cu succes de viață (și cum să te ajuți pe tine însuți)”, dr. Stuart Shanker pornește de la premisa că un copil NU este niciodată rău, în spatele comportamentelor problematice aflându-se neputința acestuia de a reacționa favorabil la mediul înconjurător. În acest context, fiecare comportament pe care noi îl taxăm ca fiind rău este, de fapt, o manifestare a stresului și a vulnerabilității.
Dar autorul nu se oprește la simpla observare a unui fenomen rămas adesea ininteligibil pentru membrii societății actuale și nici la contextualizarea lui la confluența factorilor biologici și de mediu. Dr. Stuart Shanker continuă judecățile de valoare, propunând, în primul rând, calibrarea orizontului de receptare la nevoile copilului și focalizarea asupra comportamentului acestuia, pentru a interpreta și pentru răspunde corect la orice formă de manifestare problematică. Lectura cărții îi dezvăluie cititorului și o tehnică în cinci etape, menită să aducă o îmbunătățire în comportamentul și în dezvoltarea copilului, pornind de la recunoașterea factorilor de stres ascunși și continuând cu identificarea lor, cu diminuarea factorilor care agresează copilul, cu ajutarea copilului să identifice momentul în care trebuie să intervină asupra situației și, în final, cu dezvoltarea strategiilor de autoreglare.
Cartea „Self-Reg. Cum să îți ajuți copilul să iasă din cercul stresului și să se bucure cu succes de viață (și cum să te ajuți pe tine însuți)” te învață să analizezi coordonatele unor situații delicate și să iei decizii echilibrate pentru bunăstarea copilului tău. Și nu oricum! Ci trecându-ți propriul sine prin procesul vindecării de stresul ascuns, pentru a rămâne calm, atent și rațional în interacțiunea cu copilul!